Detská izbaTipy na originálne a ekologické darčeky na Vianoce

Tipy na originálne a ekologické darčeky na Vianoce

Odvšadiaľ postupne počuť, ako nezadržateľne sa blížia – Vianoce! Malí aj veľkí sa tešia, že si oddýchnu. Kým sa tak stane, venujme pár minút príprave na tento krásny sviatok. Do prípravných činností patrí jednoznačne aj nákup a balenie darčekov. Ideálne takých, ktoré majú skutočnú hodnotu. Doprajte deťom aj dospelým darčeky, z ktorých sa budú tešiť naozaj dlho! Udržateľnosť je dnes nielen moderná, ale aj žiadaná a veľmi cenná.

Tip č. 1: Zamerajte sa na skutočnú hodnotu darčeka

Ako sa hovorí: “Nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci.” Tento rok, ešte viac ako inokedy, ľudia dôsledne zvažujú, čo kúpia. Nákup produktov s krátkou životnosťou sa stal neudržateľný a svetová produkcia hlási obrovské nadbytky, najmä v oblasti rýchlej módy a textilného priemyslu. My k tomu celému pristupujeme inak. Okrem toho, že všetky doplnky a dekorácie vyrábame ručne a s láskou, venujeme pozornosť materiálom, z ktorých sú zhotovené. Nejde pritom o žiadne umelé materiály, ale luxus a kvalitu v podobe zamatu, mušelínu, hodvábu, ale i trvácnosť ľanu či hygienické vlastnosti bavlny. Na výrobu dekorácií a doplnkov používame zdravotne nezávadné a certifikované materiály.

 

Ak vyberáte darčeky pre svojich blízkych, dajte si záležať na kvalite a pôvode tovaru:

  • ak nakupujete online, overte si nielen webovú adresu e-shopu, ale aj reálnu adresu firmy, dostupnosť a pôvod tovaru. Veľa internetových obchodov sa prostredníctvom rôznych trikov, alebo aj bežne používaných nástrojov môže tváriť ako slovenských s “vlastnými” produktami, avšak často sú len sprostredkovateľmi predaja tovaru zo zahraničia, neraz veľmi podozrivej kvality;
  • poobzerajte sa vo svojom okolí a zamerajte sa na výrobky vašich priateľov a známych. Veľa ľudí má koníček a záľubu vo výrobe produktov, ktoré môžu potešiť i ostatných. Zrazu sa pred vami objavia nekonečné možnosti zaobstarania originálnych darčekov!
  • ak sú členovia vašej rodiny alebo priatelia zahltený množstvom vecí a netúžia po klasických darčekoch a hromadiacich sa vecí, stavte na praktickosť:
    • venujte kvalitné potraviny alebo pochutiny (džemy, koláčiky, trvanlivé pečivo, sypané čaje, med či rôzne kombinácie takýchto dobrôt),
    • darčekové poukážky sú spoľahlivou voľbou už dlhé roky. Stačí poznať vkus či obľúbenú značku obdarovaného, pripojte k nemu osobné venovanie a milý darček je na svete,
    • spotrebné drobnosti ako kozmetika, knihy či ponožky, sú istotou, na ktorú môžete staviť ktorékoľvek Vianoce. Aby nepôsobili fádne, inšpirujte sa našim tipom na balenie darčekov.

Tip č. 2: Vyberajte starostlivo pre každú vekovú skupinu

Kvalitné a nadčasové darčeky pre deti

  • Drobnosť pre najmenších

Tí najmenší nemajú ešte vyvinuté všetky zmysly natoľko, aby vedeli naplno oceniť tieto výrobky sami. Našťastie, ste tu vy, ich rodičia, rodinní príslušníci a známi, ktorí si môžete byť istí, že kúpou certifikovaných doplnkov im venujete skutočnú hodnotu. Už malé deti sú dosť vnímavé na to, aby priamo či nepriamo pocítili, že veci, ktoré ich obklopujú sú iné. Kvalitu, aj keď ju nevedia definovať, vnímajú cez vôňu, zrak aj dotyk. Vydajte sa pred Vianocami do sveta fantázie. Nádherné dekorácie v podobne balónikov vyniknú v ktorejkoľvek izbičke chlapca aj dievčatka. Vankúšiky vytvoria bezpečné miesto vo forme ohrádky a poskytnú zároveň pocit útulnosti.

 

  • Nadčasové doplnky pre všetky vekové kategórie

Nechajte sa inšpirovať súčasnými trendmi a venujte ozajstný kus krásnej a navyše aj praktickej dekorácie v podobe hracieho koberca. Príbehy, v ktorých ožívajú mäkké zvieratká, aj čarovné názvy poskladané zo zamatových písmeniek. Aj to je spôsob ako zútulniť a zároveň spestriť detskú izbu nielen v čase Vianoc.

 

Darček, ktorý poteší dospelých

Väčšina dospelých má svoj vkus a veľmi dobre vie, čo im robí radosť. Malé starosti môže spôsobiť fakt, že počas roka si z praktických dôvodov väčšinou zaobstarajú všetko potrebné. Čím teda prekvapiť sestru, priateľku, manžela či kolegov potešiť práve na Vianoce? Ak máte aj vy chuť tento rok darovať niečo pekné i darček šetrný k prírode, prinášame niekoľko tipov:

  • textil do domácnosti z kvalitných materiálov – môže ním byť sada funkčných utierok, prateľné bambusové odličovacie tampóny, ozdobný vankúš alebo malé uteráčiky s výšivkou mena,
  • pozrite si tiež vyššie uvedené tipy na darčeky so skutočnou hodnotou. Môžu predstavovať dobrú voľbu pre všetky vekové kategórie.

 

Seniori a starí rodičia – prekvapte ich osobným darčekom zo srdca

Určite už aj vám či vašim deťom povedali starí rodičia, že nič nepotrebujú. To, čo by sme im za každých okolností mali venovať je láska a rešpekt. Aj tieto hodnoty vieme vyjadriť drobným darčekom, napríklad vlastnoručne vyrobenou pohľadnicou, ručne písaným listom, fotkou na magnetke alebo niečím, čo zahreje.

Tip č. 3: Použite originálne a ekologické balenie

Ako darčeky na Vianoce originálne zabaliť? Na výber je niekoľko možností. Zaujímavú ekologickú alternatívu poskytuje napríklad balenie tradičná japonská metóda pod názvom furoshiki. Jej podstatou je využitie bavlnených šatiek, obrusov, či samotného oblečenia, ktoré môže byť zároveň darčekom. Dôležité je, že pri takomto balení nevzniká odpad a pritom je aj veľmi estetické.

Tu je niekoľko tipov na balenie šetrné k prírode. Ak použijeme niečo, čo predtým malo iný účel použitia, hovoríme o “recyklovaní”:

  • veľké kusy baliaceho papiera zachovajte, ak odstrihnete poškodené okraje, ostanú vám neporušené kúsky, ktoré môžete využiť aj na ďalší rok na balenie menších darčekov;
  • ako dekorácie poslúžia textilné stuhy alebo spotrebný materiál prinesený z prírody – vetvičky, malé šišky aj konáriky.

Viaceré z našich produktov tiež môžete smelo použiť aj ako samotný obal. Tu sú naše tajné tipy:

  1. Zaviňte koberec tak, že na jednej strane ho zviniete pevnejšie, opačný koniec necháte mierne uvoľnený. Vznikne tvar podobný kornútku, do ktorého môžete vložiť ďalšiu dekoráciu.
  2. Vložte niekoľko drobností, napríklad závesky, vankúšik alebo iné doplnky do koša na hračky a darujte všetko spolu. Vďaka svojmu prispôsobivému tvaru je kôš na hračky priam určený na to, aby ste do neho niečo vložili už pri darovaní!

 

Prajeme krásne sviatky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Žiadne produkty v košíku